НОВИНИ

Даниил Медведев: Ще се опитам да си върната първото място в света в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:49, 15.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
победно начало данийл медведев акапулко
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Руснакът Даниил Медведев отпадна изненадващо от Гаел Монфис в третия кръг на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс и по този начин беше изместен от лидерската позиция в световната ранглиста.

Въпреки поражението Медведев остава позитивен и заяви, че още на следващия турнир в Маями ще се опита отново да се изкачи на върха в подреждането на АТР.

"По-добре е да си бил на върха дори една седмица в живота си, отколкото никога да не го достигнеш. Сега знам, че загубих първото място и в Маями ще се опитам да си го върна. По принцип там играя по-добре и ще се опитам да постигна добър резултат", заяви 26-годишният руснак.

Даниил сподели още, че за да се задържи по-дълго на първото място в света той трябва да показва най-добрия си тенис във всеки един мач.

"Мислех си, че борбата за запазването на първото място може да ми даде допълнителна мотивация. Така и беше, но не не успях да намеря най-добрия си тенис. Винаги съм казвал, че когато го показвам, е много трудно да бъде победен. Но най-сложното в тениса е да играя така във всеки мач. В това отношение Голямата тройка е невероятна, защото независимо от условията и настилките често печелят големи турнири и луди мачове", коментира шампионът от миналогодишния US Open.

Даниил Медведев за първи път в своята кариера оглави световната ранглиста на 28 февруари, но заради ранното си отпадане в Калифорния от следващата седмица той отново ще бъде изместен от Новак Джокович, макар сърбинът изобщо да не взе участие в надпреварата в Индиън Уелс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международният наказателен съд отвори онлайн портал за информация, свързана с Украйна
Международният наказателен съд отвори онлайн портал за информация, свързана с Украйна
Градският транспорт в София да е безплатен за украински бежанци, предлагат общинари
Градският транспорт в София да е безплатен за украински бежанци, предлагат общинари