НОВИНИ

Данило Петручи грабна изненадваща победа на Льо Ман

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:30, 11.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Други спортове
данило петручи грабна изненадваща победа льо ман

Данило Петручи от отбора на Дукати стигна до неочаквана победа в Гран при на Франция от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас MotoGP.

Състезанието на легендарната писта "Льо Ман" обаче бе много трудно за всички пилоти, след като преди старта над трасето се изля дъжд, който предизвика редица неочаквани инциденти по пистата.

Петручи водеше колоната от старта до финал, а зад него бе се разрази истински хаос.

Любопитното в състезанието беше, че за първи път от Валенсия 2018-та, надпреварата се проведе на дъжд. Това, на практика, означаваше, че за лидерите в Кралския клас, Фабио Куартараро и Жоан Мир това беше първото състезание на мокро в Moto GP.

Изненадващо обаче, първият отпаднал беше Валентино Роси, който още в първата обиколка катастрофира на 3-ти завой, а заради падането му, Маверик Винялес и Жоан Мир излязоха от пистата и потънаха в класирането.

Кал Кръчлоу отпадна девет обиколки преди края на състезанието, а същата съдба сполетя и шестия и седмия в генералното класиране Франко Морбидели и Джак Милър.

Петручи се възползва от проблемите на водещите пилоти и спечели състезанието с 1.273 секунди пред дебютанта Алекс Маркес , a трети завърши Пол Еспаргаро .

Куартараро, който остана девети, води в генералното класирането със сбор от 115 точки, десет повече от Мир, който днес остана 11-и.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конфликтът в Нагорни Карабах: Съобщения за обстрели застрашават примирието
Конфликтът в Нагорни Карабах: Съобщения за обстрели застрашават примирието
Кристиян Василев остана последен във финала на скиф
Кристиян Василев остана последен във финала на скиф