НОВИНИ

Дете изпадна в кома, след като беше пребито на детска площадка

bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 23.07.2021 (обновена)
6699
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

13-годишно момче от Пазарджик бе пребито от мъж на детска площадка. Детето е в болница с опасност за живота. Нападателят опитал да се самоубие. Инцидентът е станал в следобедните часове вчера, докато няколко деца си играели край блока, в който живеят. Според свидетел на инцидента не е имало причина, която да провокира агресията на мъжа.

13-годишният Красимир си играел с негови приятели от квартала, когато 30-годишният мъж, без видима причина го нападнал и започнал да го бие.

След нанесения побой Красимир губи съзнание. В болницата е закаран от родителите си, където е стабилизиран от лекарите в интензивното. Пред Спешна помощ в Пазарджик се бяха събрали десетки роднини и близки на семейството. Освен да научат как е пострадалото момче, те се надяваха, че ще видят лицето на нападателя.

"Аз нямам никакви претенции към полицията. Те и те също си правят работата, нали? Обаче те трябваха да ни го показват още там, какъв е той, какво лице има", каза Живко Томов, баща на пребитото дете.

Оказва се, че нападателят е съсед на тийнейджъра. Според запознати от известно време проявява психическа нестабилност, но не е освидетелстван. След побоя той се прибрал в жилището си, където направил опит да се самоубие.

"Има няколко прободни рани в областта на корема и една прорезна рана в областта на шията, каза Мирослав Стоянов", говорител на ОДМВР-Пазарджик.

Красимир и неговият нападател остават в болница. Мъжът е под полицейска охрана. Образувано е досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: Дистанционното обучение задълбочи образователните неравенства
МОН: Дистанционното обучение задълбочи образователните неравенства
По-големият интервал между двете дози на "Пфайзер" увеличава антителата
По-големият интервал между двете дози на "Пфайзер" увеличава антителата