НОВИНИ

Димитър Кузманов: Изиграх най-силният си мач в турнира

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:10, 10.11.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Тенис
димитър кузманов изиграх силният мач турнира

27-годишният пловдивчанин говори на виртуална пресконференция след поражението си в първия кръг на Sofia Open с 6:4, 4:6, 4:6 от италианеца Салваторе Карузо.

Мико за пореден път демонстрира борбения си дух, но за съжаление малко не му достигна, за да запише победа срещу 82-ия в света.

„Неприятна и тежка загуба за мен, показах много добра игра през целия мач, успях да изпълня указанията, които имах от моя треньор. За съжаление, в последния ми сервис-гейм на третия сет допуснах пробив, който беше решаващ. Но, за пореден път съм горд от себе си, защото тази моя пуста борбеност не ме остави и в този мач. Колкото и да е неприятна загубата имам вътрешно удовлетворение, мисля, че и феновете са изпитали удоволствие от видяното от мен."

"Това беше най-доброто ми участие от всички издания на Sofia Open до момента. Вече съм много по-опитен, зад гърба си имам доста мачове, самочувствие, спокойствие. Но, колкото и да си опитен на такова ниво, когато играеш пред родна публика винаги има леко напрежение, което е нормално, изпитва го всеки спортист."

"Относно сезона лично за себе си мога да кажа, че съм доволен от това, което успях да изиграя, колкото и кратко да беше то. Все още продължавам на двойки и имам още мачове до края на сезона. Надявам се да направя поне още два мача на двойки, след това сезонът ще приключи. Надявам се всичко с пандемията да е наред и да участваме на ATP Cup и Купа „Дейвис" догодина. Доволен съм, с оглед на всички турнири, които изиграх, годината беше успешна за мен."

"Най-важното е турнирът да продължава да се провежда. Това е страхотен турнир за нас и спорта в България като цяло. Искам да поздравя организаторите и всички, които работят зад сцената. Надявам се турнирът да продължи занапред."

"Най-голямото ми разочаровани е, че не успях да зарадвам всички зрители с една победа днес."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецакция срещу автокрадци в София
Спецакция срещу автокрадци в София
Лидерите на Западните Балкани подписаха две декларации за Общ регионален пазар и за Зелен дневен ред
Лидерите на Западните Балкани подписаха две декларации за Общ регионален пазар и за Зелен дневен ред