НОВИНИ

Димитър Кузманов отново с рекордно класиране в ранглистата

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:20, 01.11.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
димитър кузманов отново рекордно класиране ранглистата
Слушай новината

Втората ни ракета Димитър Кузманов продължава да бележи нови върхове в своето класиране в световната ранглиста, като от днес той вече заема 185-а позиция.

За Мико това е поредно рекордно постижение през най-успешния сезон в кариерата. Пловдивчанинът вече официално приключи с изявите си на корта през 2021 година и вече е насочил поглед към дебюта си в квалификациите на Australian Open след нова година.

Междувременно, първата ни ракета Григор Димитров загуби 8 места в световната ранглиста и започва месец ноември като №30 в подреждането.

Това пропадане на хасковлията е в следствие на това, че той загуби точките, спечелени от 1/2-финала му на Мастърса в Париж през 2019 година.

Както знаете, заради COVID-19 световната ранглиста беше замразена през 2020 г. и затова чак сега Димитров трябваше да се раздели с 360-те пункта, които си заслужи за влизането сред най-добрите четири на турнира в зала "Берси" преди две години.

През тази седмица Гришо ще участва на същият този турнир, като е поставен в основната схема под №16. Първият му съперник е опитният Ришар Гаске, срещу когото българинът има 3 успеха и 5 поражения.

Третата ни ракета Адриан Андреев отстъпва с едно място до 331-ва позиция, докато Алекс Лазаров изравнява най-доброто си постижение - №460.

На върха в класирането промени няма, като лидер продължава на бъде Новак Джокович, следван от Даниил Медведев и Стефанос Циципас.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издигнаха тържествено националния флаг за Деня на будителите (Снимки)
Издигнаха тържествено националния флаг за Деня на будителите (Снимки)
След 18 месеца ограничения: Тайланд отваря границите си за някои туристи
След 18 месеца ограничения: Тайланд отваря границите си за някои туристи