НОВИНИ

Директорът на Аустрелиън Оупън: Новак Джокович е добре дошъл, ако получи виза

директорът аустрелиън оупън новак джокович добре дошъл получи виза
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:59, 12.10.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Турнирният директор на Аустрелиън Оупън Крей Тайли посочи, че Новак Джокович ще е добре дошъл да играе на турнира, ако успее да се сдобие с виза.

Сърбинът бе депортиран от страната през януари, тъй като нямаше ваксинация срещу коронавирус. В резултат от драматичното дело, което продължи няколко дни, Ноле получи забрана да влиза на територията на държавата до 2025 година.

Австралийското правителство има право да отмени забраната и Тайли твърди, че именно това ще е ключово за участието на бившия №1 в Мелбърн.

„Новак и правителството трябва да се разберат, след което ние ще следваме инструкциите, които получим. Това не е тема, по която можем да лобираме. Въпросът ще се реши от двете страни, ние бихме го посрещнали в надпреварата след това.“

През миналия месец Джокович каза, че очаква добри новини от австралийските власти, но след това се чуха спорни сигнали. Бившият министър на вътрешните работи Карън Андрюс съобщи през тази седмица, че е против допускането на 21-кратния шампион от Големия шлем, тъй като това би било „шамар“ за ваксинираните местни граждани.

Тайли говори и по другата актуална тема от 2022, потвърждавайки, че руските и беларуските състезатели ще могат да играят в Мелбърн под неутрален флаг.

Те не бяха допуснати на Уимбълдън и на останалите тревни турнири във Великобритания поради войната, която страните им водят в Украйна. Ролан Гарос и Ю Ес Оупън обаче им позволиха да играят.

„Трябва да играят като независими състезатели под неутрално знаме. Но ще бъдат добре дошли на Australian Open през януари.“

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС ще е домакин на футболен турнир в чест на Деня на мира и Деня на ООН
БФС ще е домакин на футболен турнир в чест на Деня на мира и Деня на ООН
Спартак Варна подаде жалба срещу съдийството в мача срещу Локомотив Пловдив
Спартак Варна подаде жалба срещу съдийството в мача срещу Локомотив Пловдив