НОВИНИ

Дни на кариерата - във фокуса на работодателите

bnt avatar logo
от БНТ
10:26, 12.10.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Още

За 15-а поредна година в Техническия университет-София ще се проведе изложението на работодатели „Дни на кариерата“. То ще се проведе в два дни – на 13 октомври в София и на 14 октомври във филиала на ТУ в град Пловдив и във във „Факултет и Колеж“-Сливен.

Изложението е традиционен форум за срещи на място, по време на който работодателите представят своите дейности пред студентите и преподавателите, предлагат стажантски позиции, работни места и стипендиантски програми на младите специалисти.

Над 80 фирми ще участват в инициативата тази година, съобщи в студиото на "Денят започва" Иван Кралов - ректор на Техническия университет-София. Участниците са основно български работодатели, но част от фирмите са представителства на големи международни компании.

"Интересът е поне тристранен - от страна на бизнеса, тъй като студентите, които завършват, са много търсени; самите студенти са заинтересовани от тези срещи, тъй като те са на място в университета; а за университетът ползата е в това, че заедно изработваме учебните планове и програми, т.е. получава се една синергия между науката, бизнеса и обществото", коментира Кралов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФИФА иска да прекрати "Лигата на Нациите"
ФИФА иска да прекрати "Лигата на Нациите"
Ремонтът на „Жълтото училище“ в Пловдив ще струва над 1,5 млн. лв.
Ремонтът на „Жълтото училище“ в Пловдив ще струва над 1,5 млн. лв.