НОВИНИ

Допускат ли непълнолетни без родители в пловдивските молове?

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
20:26, 30.10.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Пореден ден с висок брой новозаразени и в Пловдивска област. За изминалото денонощие 268 души от региона са дали положителни проби, сред тях и 17 медици. За да ограничи заразата, Областният кризисен щаб издаде нова заповед - непълнолетни могат да посещават моловете само ако са придружени от родителите си.

В повечето големи търговски центрове тази заповед наистина се спазва. Охраната в моловете съдейства максимално и когато забележи посетители, които изглеждат под 18 години, искат документите им и ако наистина са непълнолетни, ги приканват да напуснат обекта. Целта е, докато големите ученици учат дистанционно, поне в следващите две седмици да се ограничи събирането им в големите търговски центрове. За да подобрят още повече контрола по спазването на противоепидемичните мерки в един от големите търговски центрове, вече са въвели система, която не отваря вратите пред хора, които не носят маски.

Непълнолетни, които не са придружени от своите родители, не се допускат в моловете. През пролетта при преминаването на учениците от присъствена на дистанционна форма на обучение търговските центрове са напълниха с младежи и деца.

"Имахме няколко такива случаи, съответните лица бяха помолени да напуснат сградата, бяха установени от охраната на търговския център. Без проблеми, без конфликти напуснаха и предполагам ще се върнат със своите родители", обясни оперативният мениджър Александър Шингуров.

В търговския център стриктно се прилагат всички противоепидемични изисквания. Тестово на едни от входовете е въведена система, която не отваря вратите пред посетители без маска или с висока температура.

"Спазваме всички заповеди, препоръки, дори и в повече, клиентите от тяхното мнение и тяхната обратна връзка е доста позитивно и идват с удоволствие, независимо от ситуацията, която е в момента" допълни Шингуров.

В сравнение с миналата година ежедневно пътникопотокът в този мол е намалял с повече от 1000 души. Но пък икономическите показатели сочат нива близки до миналогодишните обороти.

Репортер: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
114-а вечер на протести в София
114-а вечер на протести в София
От нашите пратеници в САЩ: 81 милиона американци са гласували предварително
От нашите пратеници в САЩ: 81 милиона американци са гласували предварително