НОВИНИ

Елена Рибакина преди началото на Уимбълдън: Не чувствам толкова голям натиск

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:17, 02.07.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
елена рибакина определи правилно решението допуснат участие уимбълдън играчи русия беларус
Слушай новината

Действащата шампионка от Уимбълдън Елена Рибакина разкри, че не чувства толкова голямо напрежение в себе си, въпреки че ще трябва да защитава титлата си на свещената трева, която тя спечели през 2022-а година.

Казахстанската тенисистка, която през миналата година изненада всички, печелейки титлата все пак призна, че определено се чувства различно спрямо миналата година и допълни, че получава голяма помощ от своя екип.

"Разбира се, тази година е различно. Но не чувствам толкова голям натиск. Важното е, че продължаваме да работим с отбора. Те също се опитват да ми помагат, да се подготвям за мачовете. Надявам се, че моето ниво ще остане толкова високо и ще се превърне в рутина да защитавам титли от големи турнири", заяви Рибакина.

24-годишната състезателка, родена в Москва, говори и за своята подготовка преди Уимбълдън, по време на която тя изигра само два двубоя на трева на турнира в Берлин.

"Подготовката, която направихме, бих казала, че беше добра, но все пак нямаше толкова часове и работа, които искахме да вложим. Но като цяло мисля, че направихме максималното, което можахме. Имам алергия, която ми пречи през целия месец май. Взимам хапчета, антихистамини, като всички останали. Вирусът, който хванах, беше, защото имунната система беше слаба в този период. Но тялото също трябваше да се възстанови, така че отне много време", коментира Елена Рибакина.

Миналогодишната шампионка от Уимбълдън ще започне защитата на титлата си с мач срещу американката Шелби Роджърс, като двете вече имат пет мача помежду си. Досега Рибакина води с 3-2 успеха, докато на трева балансът е 2-1 в полза на казахстанката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мик Джагър ще се жени за 43 години по-младата си приятелка
Мик Джагър ще се жени за 43 години по-младата си приятелка
Закриват руската медийна група, контролирана от Пригожин
Закриват руската медийна група, контролирана от Пригожин