НОВИНИ

Европоходът на Левски приключи със загуба след дузпи от Хамрун

европоходът левски приключи загуба дузпи хамрун
bnt avatar logo
от БНТ
23:48, 11.08.2022
5544
Чете се за: 03:47 мин.
Лига на конференциите
Слушай новината

Левски отпадна от Лигата на конференциите, след като допусна загуба от Хамрун Спартанс след изпълнение на дузпи в реванша от третия квалификационен кръг на турнира. Първата среща завърши с минимален успех за "сините", а след 90 минути игра малтийците водеха с 2:1 на "Герена". С пропуски на Цунами и Филип Кръстев при дузпите, столичани бяха отстранени от надпреварата.

Преди първия съдийски сигнал на стадион" Георги Аспарухов" легендата на Левски Божидар Искренов получи специален плакет за своя 60-годишен юбилей от собственика на Левски Наско Сираков.

През първото полувреме столичани доминираха на терена. Възпитаниците на Станимир Стоилов отправиха цели шест точни изстрела, но Хенри Бонело отрази изстрели на Уелтон и Андриан Краев. Стражът на гостите изби в напречната греда и удар с глава на Цунами. Малтийците така и не стреляха в очертанията на вратата, пазена от Николай Михайлов.

След почивката домакините продължиха да атакуват, но така и не се възползваха от положенията си в преден план. Вместо това играчите на Бранко Нишевич откриха резултата. В 78-ата минута Николай Михайлов отрази първия точен удар на гостите дело на Матю Гийомиер. Малтиецът обаче се разписа при добавката, като промуши топката между краката на стража.

В началните секунди на добавеното време играчите на Левски най-сетне отбелязаха попадението, до което бяха близо в хода на мача. Цунами засече с глава центриране от корнер.

Веднага след изпълнението на център, гостите върнаха гола. Малтийците се възползваха от неразчетено излизане на Николай Михайлов и Райън Камензули изпрати топката в празната врата с прехвърлящ удар.

През първото продължение зрителите не станаха свидетели на точен удар. При вторите 15 минути Филип Филипов стреля от пряк свободен удар, но Хенри Бонело изби в корнер, за да изпрати мача в продължения.

Резервата Винисиус реализира първата дузпа. Същото стори и резервата на Левски Марин Петков. Люк Монтебело взе пример от своя съотборник и реализира втората дузпа за малтийците. Голмайсторът на "сините" Цунами обаче стреля в средата на вратата и Хенри Бонело спаси. Веднага след него Матю Гийомиер отбеляза поредния 11-метров удар за малтийците. Филип Кръстев пропусна още една дузпа, както направи и в първия мач. Капитанът на Левски Николай Михайлов спаси първото изпълнение на Матео Феделе, но дузпата бе пребита. При втория си опит швейцарецът се разписа, за да сложи точка на спора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъжд и условия за градушки в Западна България
Дъжд и условия за градушки в Западна България
ЦСКА си осигури мач с Базел, след като пребори Сейнт Патрикс в Дъблин
ЦСКА си осигури мач с Базел, след като пребори Сейнт Патрикс в Дъблин