НОВИНИ

Фандъкова провери работата на 124-а детска градина, отворена за децата на медици

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
08:12, 30.11.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Заради COVID-19 столицата има дежурни детски градини. Тези детски заведения са две и са разположени в близост до болници. Една от тях е 124-а детска градина, столичният кмет Йорданка Фандъкова провери как върви организацията на работа.

Кметът на София благодари на колегите си от 124-а и 117-а детски градини в "Красно село" и "Младост", за това, че са се включили в инициативата на общината.

Днес отварят врати детските градини за децата на медици

"Очаквано в първия ден имаме все още малко дечица. Тук в 124-а детска градина дойдоха три деца, приети са с голямо нетърпение от екипите. Всички са на работа. Надявам се да помогнем в този момент, да са спокойни родителите", каза Фандъкова.

Относно пътната обстановка в София кметът заяви, че от рано тази нощ е започнала подготовката и обработката на пътищата.

"Почистват се улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт. Ще продължат, докато не спре обилният снеговалеж, а след това ще се насочат и към кварталните улици. Почистени бяха повечето от спирките и подходите към подлезите за пешеходците и съм разпоредила да продължи и почистването на тротоарите, прилежащи към общински терени", обясни Фандъкова.

Продължават проверките на големите търговски обекти, следят се и пазарите и базарите на открито - ако има консумация на място, те ще бъдат затворени. Днес ще заседава Софийският оперативен щаб, където ще се коментират всички тези въпроси.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи сняг в София (Снимки)
Първи сняг в София (Снимки)
Бум на кражбите на катализатори отчитат автосервизите в България
Бум на кражбите на катализатори отчитат автосервизите в България