НОВИНИ

БСП предлага две нови мерки за справяне с икономическата ситуация

Вера Александрова
от Вера Александрова
14:58, 26.01.2021 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Според БСП правителството задълбочава социално-икономическата криза, предизвикана от коронавируса, вместо да я решава. Социалистите имат две конкретни предложения, които според тях ще помогнат на бизнеса и хората.

Корнелия Нинова алармира, че на много фирми оборотите са намалели наполовина, други направо фалират. А всичко това води до нарастване на безработицата.

Напомни, че БСП има план за промени в икономиката и управлението на страната. Сега обаче предлагат на управляващите две мерки, които според тях трябва да се приложат спешно. Едната е да се вземе решение на държавно ниво.

Фирмите да не плащат данък сгради и такса смет за този период.Те не работят, те са затворени, не произвеждат смет, но имат продължаващи задължения да го плащат, обясни Корнелия Нинова.

Второто предложение е свързано с българското производството на храни като млечни продукти, месо и консерви. Посочи, че тези фирми вече не изкупуват продукция от земеделските производители, защото складовете им са пълни със стока, а това е удар за селското стопанство.

Затова от БСП настояват:

Да се отвори държавният резерв, да се освободят стоки от резерва за пазара. Те ще бъдат на по-ниски цени, защото резервът не работи на печалба и не прави търговия. И резервът да се зареди отново като се изкупят от българските производители готовите продукти.

Така, според социалистите, ще се помогне на българските производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Норвегия затяга контрола: Влизането само с PCR тест, направен не по-рано от 24 часа
Норвегия затяга контрола: Влизането само с PCR тест, направен не по-рано от 24 часа
Вилем II уволни треньора Адри Костер
Вилем II уволни треньора Адри Костер