НОВИНИ

Запалиха светлините на коледната елха в София

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:05, 01.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

В столицата пред НДК грейнаха светлините на Коледната елха.

Тя е живо дърво, висока е 13 метра и има нова премяна. В бяла светлина ще я красят над 10 000 лампички, снежинки и топки. На върха ѝ е поставена 80-сантиметрова звезда.

Специални гости на празничното за града събитие са медалистите от олимпиадата в Токио - отборът по художествена гимнастика и боксьорката Стойка Кръстева.

От 9 до 23 декември при елхата ще бъде разположен коледен базар, където жителите и гостите на столицата ще могат да се потопят в коледното настроение. Ще има и специална коледна програма за същите дати на сцената на Кино Кабана.

Коледни дръвчета зарадваха жителите и на други градове в страната като Русе и Пловдив.

В Пловдив празничната елха е висока 13 метра, с над 4000 зелени клончета и отново изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в гр. Раковски. Пловдивското Коледно дърво тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1,5 тона.

За първи път има и специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, където всички желаещи – малки и големи могат да си направят снимки за спомен сред красивата празнична украса, и разбира се с Добрия старец!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е най-скъпият град за живеене?
Кой е най-скъпият град за живеене?
Проектобюджетът на кабинета: По-висока минимална заплата, повече за майчинство и пенсия
Проектобюджетът на кабинета: По-висока минимална заплата, повече за майчинство и пенсия