НОВИНИ

Григор: Болката беше постоянна

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:07, 16.02.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Тенис
григор болката беше постоянна

Първата ни ракета съвсем искрено призна на пресконференцията си след загубата за Аслан Карацев за травма в гърба, която е получил още вчера и за съжаление днес се е повила отново по време на мача му от 1/4 финалите.

Българинът заяви, че болката е била толкова силна, че дори не е успял да обуе чорапите си преди да излезе на корта този следобед.

"Няма смисъл да крия каквото и да било. Проблемът се появи вчера при обикновено движение. След това се повтори в началото на мача, продължи да се развива и стана постоянна. Това беше неговият ден. Нека продължим напред. Това е спортът. Преди мача не можех да си сложа чорапите, така че знаех, че ще е тежко. Опитах, защото това е Голям шлем, адреналин, бях в много добра форма преди това. Рядко съм бил в толкова добра форма в турнир от Шлема.“, започна разочарованият Григор.

Въпреки неприятната загуба обаче, световният номер 21 отдаде заслуженото на своя съперник Карацев.

„Преди мача не можех да си сложа чорапите, така че знаех, че ще е тежко. Опитах, защото това е Голям шлем, адреналин, бях в много добра форма преди това. Рядко съм бил в толкова добра форма в турнир от Шлема.

Да имаш проблем в гърба…всичко е насочено към тази част на тялото. Сервис, бекхенд, форхенд. Нещо като ток минава през теб при всяко движение, всяка реакция. Но моля ви да отдадете заслуженото на него за победата. Защо да не продължи още по-напред?“

На въпрос защо не се е отказал от двубоя след края на третия сет, хасковлията заяви. „Не обичам да се отказвам. Аз съм състезател. Когато си на корта, понякога не мислиш ясно. В края на третия сет просто не можех да се откажа. Аз съм такъв.

Отдавна не се бях поставял в такава позиция в турнир от Големия шлем. Ще извлека позитивното от ситуацията. Ясно е, че съм разочарован, но мога единствено да приема положителното, да си почина няколко дни и да се върна на корта.“, завърши нашият сънародник.

Григор напуска Мелбърн с високо вдигната глава, след като ни зарадва с четири страхотни победи в Мелбърн над класни играчи като Марин Чилич, Алекс Болт, Пабло Кареньо Буста и Доминик Тийм, като в тези срещи Димитров не загуби сет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижна катастрофа предизвика задръстване на Цариградско шосе
Верижна катастрофа предизвика задръстване на Цариградско шосе
Григор Димитров отпадна от първенството на Австралия
Григор Димитров отпадна от първенството на Австралия