НОВИНИ

Григор Димитров прогресира с три места в световната ранглистата

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:24, 31.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи с три места в световната ранглиста и ще започне новата седмица под №25 в света.

Прогресът на първата ни ракета се дължи на по-ранното провеждане на Australian Open през тази година в сравнение с 2021 година, когато турнирът се състоя през февруари.

Така, Димитров не загуби точките от достигането си до 1/4-финалите в Мелбърн преди близо 12 месеца, въпреки че тази година отпадна още във 2-ия кръг в Австралия след загуба от Беноа Пер.

Тези точки все пак ще отпаднат от актива на българина на по-късен етап през февруари, тъй като ранглистата в тениса се прави на база на представянето на състезателите в последните 52 седмици.

В момента Григор Димитров се намира в почивка след старта на сезона си в Австралия, а следващата седмица се очаква да го видим отново в действие по време на дебютното издание на АТР 250 надпреварата в Далас.

Междувременно, втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов прогресира с пет позиции до №220 в света.

Вчера Мико отпадна в първия кръг на квалификациите на турнира в индийския град Пуна, а през следващите две седмици го очаква участие на още две надпревари в Индия.

Адриан Андреев пък регистрира спад от 18 места до 376-та позиция, докато Алекс Лазаров губи едно място и вече е 409-ти в подреждането.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасен път в Равно поле - ще бъде ли ремонтирана отсечката към АМ "Тракия"
Опасен път в Равно поле - ще бъде ли ремонтирана отсечката към АМ "Тракия"
Колко дължат за ток общините и ще останат ли на тъмно?
Колко дължат за ток общините и ще останат ли на тъмно?