НОВИНИ

Григор Димитров влетя в следващия кръг на US Open

Българинът елиминира Ринки Хиджиката по пътя към третия кръг

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:20, 28.08.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
григор димитров влетя следващия кръг open
Снимка: БТА
Слушай новината

Григор Димитров си проправи път до третия кръг на US Open. Най-добрият български тенисист се наложи над Ринки Хиджиката с 6:1, 6:1,7:6 (4) в мач от втория кръг, който се изигра на "Стадион 17".

Българинът бе безупречен в първите две части, но в в третата срещна отпор от австралиеца и се нуждаеше от тайбрек, за да пречупи съпротивителните му сили. По този начин хасковлията се поздрави с победа №11 в турнирите от Големия шлем за годината. В следващата фаза Димитров ще срещне спечелилия от двойката между нидерландеца Талон Грикспур и аржентинеца Себастиан Баес.

Българинът нямаше никакви проблеми през целия първи сет. Той на бърза ръка проби на два пъти своя съперник и взе подаванията си, за да поведе с 5:0 и да спечели откриващата част с 6:1.Вторият сет се разви по идентичен сценарии до голяма степен, тъй като хасковлията стартира с пробив и бе безгрешен при подаванията си за 3:1. Впоследствие Гришо нямаше проблеми в следващите три гейма за 6:1 и за 2:0 в общия резултат.

Третият сет предложи малко повече интрига, особено в неговото начало, когато и двамата тенисисти взимаха подаванията си за 2:2. Най-добрият български тенисист спази традицията от първите две части и проби австралиеца, а след това го затвърди при своето подаване. Хиджиката не се отказа и на свой ред върна жеста за 4:4. Последва размяна на подавания и макар че Димитров бе на точка от спечелването на мача, всичко в този сет трябваше да се реши в тайбрек.

В него българинът взе предимство от 4:1 и наклони везните в своя полза. Представителят на домакините отново показа признаци на живот и върна усещането за интрига, но последната дума бе за Димитров, който намери начин да сложи точка на спора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Буенос Айрес се развихри в страстната прегръдка на тангото
Буенос Айрес се развихри в страстната прегръдка на тангото
Специално: След злополучния скок с парашут - говори оцелелият мъж
Специално: След злополучния скок с парашут - говори оцелелият мъж