НОВИНИ

Транспортен хаос в САЩ, проблеми с полетите в Германия и Франция

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:11, 02.07.2022
Чете се за: 02:35 мин.
САЩ
Слушай новината

Транспортен хаос в Съединените щати точно преди пътуванията около официалния празник 4 юли. Очаква се авиотрафикът да отбележи рекорд през дългия уикенд - за първи път след избухването на пандемията. Към недостига на служители се добавя и лошото време.

Десетки полети се очаква да бъдат анулирани днес на френското летище Шарл де Гол. Служители на парижката аерогара стачкуват с искане за по-високо заплащане и по-добри условия на труд. На Летище Франкфурт имаше проблеми с багажа.

Любителски кадри показват стотици куфари, струпани на летище Франкфурт. Причината - закъснели или отменени полети. Служители на летището съветвали хората сами да потърсят багажа си, ако не искат да чакат да им бъде доставен на по-късна дата. Често това се оказва невъзможно, а пътниците са принудени да плащат допълнително, за да се придвижат до желаната дестинация, дори без багажа си.

Германия смекчи правилата за наемането на чужди работници в опит да набере необходимия персонал за натоварения летен сезон и възобновените пътувания.

В САЩ започна дългия уикенд за националния празник и трафикът е натоварен както на летищата, така и на магистралите.

Очаква се близо 50 милиона души да изминат поне 50 мили или приблизително 80 км от дома им. Пътуванията с автомобил също може да поставят рекорд, въпреки средната цена на бензина от близо 5 долара за галон.

Някои семейства са недоволни от увеличението на цените, но са купили билети за ранни полети с надеждата, че няма да бъдат анулирани и няма да има проблеми с багажа.

Много от полетите вече са разпродадени, но авиокомпаниите трудно успяват да намерят места за пътниците, чиито полети са били отменени заради недостиг на пилоти и стюарди или заради лошо време.

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ предоставят на Украйна нова военна помощ за 820 милиона долара
САЩ предоставят на Украйна нова военна помощ за 820 милиона долара
538 са новите случаи на коронавирус, двама души са починали
538 са новите случаи на коронавирус, двама души са починали