НОВИНИ

Хебър се бори до послeдно, но допусна трета поредна загуба в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:49, 30.11.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
хебър бори поселдно допусна трета поредна загуба шампионската лига
Слушай новината

Волейболният шампион на България Хебър Пазарджик допусна третото си поредно поражение от старта на груповата фаза на Шампионската лига, след като отстъпи с 2:3 (19:25, 20:25, 25:19, 25:15, 7:15) у дома на турския Халкбанк Анкара.

Пред 1200 зрители в зала "Васил Левски" "тигрите" показаха страхотна борбеност и след като загубиха първите два гейма успяха да се върнат в битката, спечелвайки следващите две части, но не успяха да използват набраната инерция и загубиха в тайбрека, а с това и срещата.

Двубоят в Пазарджик започна равностойно, но в средата на първите два гейма домакините допуснаха спадове в играта си и това позволи на гостите от Турция, водени от звездата си Нимир Абдел-Азиз, да си осигурят солиден аванс в резултата.

В третия и четвъртия гейм обаче отборът на Хебър подобри изпълнението си на сервис и намери начин за противодействие срещу Нимир, което неминуемо даде резултат и след 25:19 и 25:15 българският тим вкара срещата в тайбрек.

За съжаление, решителният пети гейм започна кошмарно за момчетата на Камило Плачи, които изостанаха с 0:5 и до края така и не успяха да заличат пасива си и в крайна сметка победата отиде при отбора на Халкбанк Анкара.

Най-резултатен за победителите, разбира се, стана Нимир Абдел-Азиз със своите 23 точки, докато за тима на Хебър опитният Тодор Алексиев завърши с 18 пункта.

В класирането след първите три кръга три отбора са с актив от по две победи и една загуба - полския Варта, германския Берлин Ресайклинг Волейс и турския Халкбанк, докато българският първенец Хебър Пазарджик е на дъното с три поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан Ботевград се сбогува с Европа след тежка загуба в Кипър
Балкан Ботевград се сбогува с Европа след тежка загуба в Кипър
Дъждът е причинил срутването на скалата върху влака София - Бургас
Дъждът е причинил срутването на скалата върху влака София - Бургас