НОВИНИ

Ивайло Ивков: Стадионът е цел №1 пред Левски

ивайло ивков стадионът цел левски
bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 09.05.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков говори пред „сините“ фенове на срещата във Варна по актуални теми относно състоянието на клуба, неговото бъдеще и новото сдружение „Левски на левскарите“.

„Благодаря ви за гостоприемството и за излъчването, което имате. Човек се разтреперва, когато ви гледа. Тази любов, която имате към отбора, си личи. Това ни дава сила, за да правим каквото можем. Трябва да върнем думата „почтеност“ обратно в клуба, за да дойде отново и късметът, ни бягаше в последните години. Може да не сме най-добрите, може да правим грешки, ще си ги казваме. В същото време имаме увереността като виждаме резултатите. За кратко постигнахме много. Има купища работа, а вие много точно уцелвате ритъма”, започна директорът на Левски.

Ивков разкри, че целта пред столичани е построяването на изцяло нов стадион „Георги Аспарухов“, което започва с изграждането на козирка за новия сектор „А“ на „Герена“. Той допълни, че всички заплати в клуба са изплатени и погасяването на задълженията върви по план.

„Стадионът е цел номер едно. Що се отнася до задълженията – лека-полека вървим, виждаме светлина в тунела. Беше ужасно. В момента няма неизплатена заплата в клуба. Погасяваме и обслужваме всичките си задължения“.

Той призова привържениците на Левски да подкрепят новото сдружения, като заяви, че един ден те ще участват в избора на ръководство на клуба.

„Новото сдружение „Левски на левскарите“ е най-важното в момента за клуба. Прочетох доста „хейт“ след учредяването му, което е нормално, но дайте да си кажем притесненията на срещите, а не анонимно в социалните мрежи. Познавам всички момчета в Управителния съвет. Те помагат страшно много, организираха всички срещи. Вие сте в крак с кухнята на клуба. Защо да не се съберат пари за клуба и хората да ги дават с радост? Един ден те ще участват в избора на ръководството на клуба", каза още Ивков.

„Трябва да има управителен съвет. Знаете ли, че никой не искаше. Те го правят безкористно. Тези хора си отделят от времето. Подкрепете го. Като се съберете 10 000 - 20 000 човека кой е този тартор, коя е тази агитка, които ще ви обсебят. Не виждам проблем и трябва да подходим с повече доверие. Досега само казвах, че го подкрепяме, но това не е достатъчно. Време е да вземем страна. Аз съм на страната на тези, които учредиха „Левски на левскарите” и опитват да направят нещо", завърши Ивайло Ивков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социалното министерство с план за увеличение на пенсиите през юли и октомври
Социалното министерство с план за увеличение на пенсиите през юли и октомври
Радев: България няма полза от нови избори
Радев: България няма полза от нови избори