НОВИНИ

Издирват шофьора на катастрофиралия ТИР на АМ "Тракия"

bnt avatar logo
от БНТ
21:38, 12.07.2020
5400
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

5 са жертвите на тежката катастрофа, станала след като турски ТИР навлезе в насрещното движение и помете 4 леки коли. Пет са и пострадалите от катастрофата, сред които и дете на 2 години. Участъкът в района на катастрофата в лентата посока София остава затворен за движение през цялата нощ.

Тече повторен оглед. Разследващите оглеждат храстите около магистралата, защото се оказва, че шофьорът на камиона не е в кабината.

Може да се окаже, че жертвите са повече след като приключи огледа на района на катастрофата и камионът да бъде вдигнат от мястото на инцидента.

Началникът на КАТ - Стара Загора Бончо Славов е един от първите дошли на мястото на инцидента на АМ "Тракия", където се обърна тежкотоварен автомобил и помете 4 леки коли.

По думите му, тежката катастрофата на АМ "Тракия" е възникнала около 17 часа с товарен автомобил с влекач, с прикачено към него полуремарке. Движил се от София към Бургас. На 160 км на АМ "Тракия" навлиза в насрещната лента, като е преминал през стоманената предпазна ограда. Възникнало е ПТП с четири леки автомобила. Имаме загинали, и пет ранени, сред които е и дете на две години и половина, което е настанено в болницата в Стара Загора.

"Не можем да кажем причините, тъй като в момента тече оглед и тепърва ще се изясняват фактите и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие", обясни Бончо Славов - началник на КАТ - Стара Загора.

Катастрофата се е случила на 10 километра преди участъка от магистралата, в който заради некачествена настилка, има ограничение на скоростта от 90 километра в час.

Има огромни задръствания по обходния път, който започва от пътен възел Оризово преди Чирпан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Идва ли краят на 40-часовата работна седмица?
Идва ли краят на 40-часовата работна седмица?
Почина канадският милиардер от български произход Игнат Канев
Почина канадският милиардер от български произход Игнат Канев