НОВИНИ

Джазмин Паолини достигна първия в кариерата си четвъртфинал на US Open

Италианката отстрани Юлия Путинцева от турнира.

Джазмин Паолини
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:23, 31.08.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Петата в схемата Джазмин Паолини се класира за първи път в кариерата си в четвъртия кръг на откритото първенство по тенис на САЩ, след като се наложи с 6:3, 6:4 над поставената под №30 Юлия Путинцева.

Италианката Паолини и американката Коко Гоф са единствените тенисистки, които през 2024 г. достигат поне до четвъртия кръг на всеки един от четирите турнира от Големия шлем.

Преди началото на този сезон Паолини, на 28, никога не бе преминавала втория кръг на мейджър турнири, но всичко това се промени през януари в Австралия. Тя достигна до четвъртия кръг в Мелбърн, след което загуби финалите в Париж през юни и в Лондон през юли.

Паолини преодоля третия кръг в САЩ с 22 печеливши удара срещу Путинцева, побеждавайки я в рамките на час и 36 минути. Италианката направи три пробива за успеха в първия сет и в следващия, далеч по-изчистен на сервис, тя трябваше да чака до десетия гейм за първи брейк. Паолини го записа при 40:15 и на първи мачбол, за да стигне до мач срещу финалистката на "Ролан Гарос" от 2023 Каролина Мухова. Чехкинята надви с 6:4, 6:2 състезаващата се с неутрален статут Анастасия Потапова.

В четвъртия кръг ще играе и Джесика Пегула, след като американката надви Хесика Манейро с 6:3, 6:3 на "Артър Аш". Испанката направи цели 29 непредизвикани грешки и изпрати едва пет печеливши удара в полето на Пегула, която записа четири пробива за успеха.

Пегула ще играе срещу състезаващата се с неутрален статут Диана Шнайдер, която спечели с 6:2, 6:2 срещу италианската ветеранка Сара Ерани. Рускинята е само на 20 години, а Ерани е със 17 по-възрастна от нея.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболните национали на България до 20 г. победиха Гърция на еврошампионата
Волейболните национали на България до 20 г. победиха Гърция на еврошампионата