НОВИНИ

Джокович се съгласи с Надал за забраната руски тенисисти да участват на Уимбълдън

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:31, 02.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович сподели мнението на големия си съперник Рафаел Надал относно забраната руските и беларуски тенисисти да участват на Уимбълдън тази година.

В отговор на военните действия в Украйна бяха наложени наказания на определени части в спортния свят. Но тази конкретна санкция беше посрещната до голяма степен с критики. Двама от най-големите тенисисти осъдиха решението на организаторите на турнира от Големия шлем.

„Говорих с някои от руските състезатели в Белград и очевидно не е лесна ситуацията, в която се намират - лишаването от правото да участваш в един от най-големите турнири, ако не и в най-големия турнир в света“, сподели Новак Джокович в навечерието на надпреварата в Мадрид.

"Трудно е. Разбирам, че има разочарование. ATP ще анализира цялата ситуация и ще анализира какво може да се направи. Не съм говорил с хора от ATP, така че не съм сигурен. Преживях нещо подобно. Не е едно и също нещо, но да преминах през нещо подобно по-рано тази година и беше разочароващо, че не мога да играя“, добави сърбинът.

„Все още стоя на позицията си, че не подкрепям решението. Мисля, че просто не е честно, не е правилно, но се случва“, добави Ноле.

Вчера и Рафаел Надал разкритикува организаторите на Уимбълдън за решението да не допуснат до участие в турнира представителите на Русия и Беларус. Той определи санкцията като "крайно нечестна".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров отново е в топ 20 на света
Григор Димитров отново е в топ 20 на света
Станислав Балабанов, ИТН: Ще формулираме предложение за помощ на Украйна с възможно най-голям обхват
Станислав Балабанов, ИТН: Ще формулираме предложение за помощ на Украйна с възможно най-голям обхват