НОВИНИ

Kариерата на Анжелик Кербер приключи със загуба в Париж

Ига Швьонтек продължава победния си ход на кортовете на Ролан Гарос

Анжелик Кербер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:27, 31.07.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Тенис кариерата на Анжелик Кербер приключи, след като бившата №1 в света и трикратна шампионка от Големия шлем загуби с 7:6(4), 4:6, 6:7 (6) от китайката Цинвън Чжън на четвъртфиналите на олимпийския турнир по тенис в Париж.

Поставената под №6 в схемата вицешампионка от Откритото първенство на Австралия Чжън надделя в три сета след 3 часа и 4 минути игра.

Кербер надделя в първия сет след тайбрек, но във втория китайката се наложи с 6:4. В решителния трети сет Кербер поведе с 4:1 но допусна изравняване за 4:4 и отново се стигна до тайбрек, в който китайката затвори мача с четвъртия си мачбол.

Германката Кербер обяви миналата седмица, че Олимпийските игри ще бъдат нейният последен турнир. Тя спечели Откритото първенство на Австралия и САЩ през 2016 г., олимпийско сребро през същата година и Уимбълдън през 2018 г. Кербер има 14 титли в кариерата си и прекара 34 седмици начело в световната ранглиста.

36-годишната германка не успя да си върне върховата форма след майчинство. Но тя впечатли за последен път на Олимпийските игри, където победи бившата №1 в света Наоми Осака, румънката Жаклин Кристиан и бившата вицешампионка на Ю Ес Оупън Лейла Фернандес от Канада, преди да загуби от Чжън.

На полуфиналите Чжън ще срещне шампионката от Откритото първенство на Франция за последните три години и №1 в света Ига Швьонтек от Полша, която в друга четвъртфинална среща се наложи над американката Даниел Колинс с 6:1, 2:6, 4:1 и отказване на Колинс. Швьонтек е непобедена в 25 поредни мача на кортовете на Ролан Гарос в Париж.

Полякинята започна силно и даде само гейм на съперничката в първия сет. Във втория Колинс пробив във втория гейм и това й даде увереност, като тя взе още веднъж подавенота на Швьонтек и изравни сетовете след 6:2.

Колинс получи контузия и след медицинско прекъсване при 0:3 се отказа при 1:4, което узакони победата на Швьонтек.

Шампионката от Уимбълдън Барбора Крейчикова отпадна в надпреварата на сингъл след загуба с 4:6, 2:6 от Анна Каролина Шмидлова от Словакия.

Шмидлова отстрана и двете финалистки от Уимбълдън - първо се справи с вицешампионката Джазмин Паолини в третия кръг, а сега надигра и шампионката Крейчикова и стана първата словачка на тенис полуфинал на Летни игри от 1988 година.

Крейчикова не успя да се приспособи към жегата и високата влажност на въздуха в Париж и изглеждаше изтощена на корта.

На полуфиналите Шмидлова ще срещне победителката от последния четвъртфинал тази вечер между хърватката Дона Векич и украинката Марта Костюк.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар избухна в завод за отпадъци край Пловдив
Голям пожар избухна в завод за отпадъци край Пловдив
Нетаняху: Израел нанесе сразяващ удар срещу иранските проксита
Нетаняху: Израел нанесе сразяващ удар срещу иранските проксита