НОВИНИ

Кирьос и Кокинакис спечелиха титлата на двойки в Мелбърн

Ник Кирьос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:11, 29.01.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Ник Кирьос може най-накрая да се нарече шампион на турнир от Големия шлем. Той и Танаси Кокинакис триумфираха с титлата от надпреварата на двойки при мъжете на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надиграха сънародниците си Матю Ебдън и Макс Пърсел в два сета в изцяло австралийски финал.

Кирьос сервира за титлата и крайното 7-5, 6-4, преди да прегърне съотборника си на мрежата. Кирьос и Кокинакис влязоха в историята като първата непоставена двойка, спечелила титлата на двойки в Австралия. Те са първите австралийци с титла на домашна почва от 25 години насам, когато с трофея триумфират Тод Уудбридж и Марк Уудфорд.

„Честно казано, тази седмица е сбъдната мечта за мен. Не бих искал да спечеля титлата с друг освен с Танаси“, каза той след края на срещата. Ексцентричният Кирьос често е критикуван за това, че не е близо до титла от Големия шлем независимо от големия си талант, като стана по-познат с поведението и темперамента си на корта, отколкото с тенис играта си – която може да бъде страховита, когато е във върхова форма.

Този финал предложи и двата аспекта, като имаше много мощни удари и бързи волета, в комбинация с обичайните драми на Кирьос. В първия си сервис гейм той заблуди, че ще изпълни сервис отдолу, преди да завърши с уинър за гейм на нула. Във втората част пък той поиска зрител по трибуните да бъде изгонен заради това, че крещял по време на подаването на Пърсел.

В крайна сметка, Кирьос и Кокинакис, които участваха с „уайлд кард“ в турнира, стигнаха до титлата и зарадваха допълнително Австралия, която ликува по-рано с титлата на световната номер 1 при жените Ашли Барти, сложила край на 44-годишното чакане за триумф на представителка на домакините при дамите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чисти победи за Хебър и Дея спорт им осигуриха полуфинал за Купата на България
Чисти победи за Хебър и Дея спорт им осигуриха полуфинал за Купата на България
Освободеното ръководство на "Булгаргаз": Разбрахме от медиите за решението на БЕХ
Освободеното ръководство на "Булгаргаз": Разбрахме от медиите за решението на БЕХ