НОВИНИ

Кузманов се бори, но Копил отново се оказа непреодолим

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:50, 25.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
кузманов бори копил отново оказа непреодолим
Снимка:
Слушай новината

Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна на старта на квалификациите на последния за годината турнир от Големия шлем US Open, след като отстъпи в два сета на румънеца Мариус Копил.

Мико определено имаше своите шансове в срещата, като дори пропусна сетбол в първия сет и в крайна сметка трябваше да преглътне поражение с 6:7(2), 4:6.

Така пловдивчанинът беше елиминиран от Копил във втори пореден турнир от Шлема, след като двамата се срещнаха в първия кръг на пресявките и на Уимбълдън.

Срещата започна трудно за българския представител, който беше пробит в третия гейм. За щастие Кузманов реагира бързо и изравни за 3:3. При 5:4 в негова полза и сервис на Копил Мико дори се добра до сетбол, но румънецът го отрази. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който бившия финалист от Sofia Open поведе с 5-0 и безпроблемно сложи край на първата част след 7-2 точки.

Във втората играта продължи да бъде равностойна, като само един единствен пробив направи разликата между двамата тенисисти. За съжаление той беше на сметката на Копил и дойде в 10-ия гейм на сета, когато Кузманов сервираше за оставане в срещата, но се пропука.

Така, Димитър Кузманов приключи с участието си в турнирите от Големия шлем за тази година, но въпреки това българинът може да бъде горд от постигнатото през сезона, тъй като той сбъдна една от своите мечти - да дебютира в най-престижните надпревари.

Копил пък продължава с битката за попадане в основната схема на US Open 2021, а следващият му съперник ще бъде 30-ят поставен в квалификациите Евгени Донской от Русия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тошко Йорданов: Поканата на БСП е предизборен политически жест
Тошко Йорданов: Поканата на БСП е предизборен политически жест
Мая Манолова: Ние сме категорични, че трябва да се положат усилия за избори 2 в 1 с машини
Мая Манолова: Ние сме категорични, че трябва да се положат усилия за избори 2 в 1 с машини