НОВИНИ

Кузманов се бори, но Копил отново се оказа непреодолим

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:50, 25.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
кузманов бори копил отново оказа непреодолим
Слушай новината

Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна на старта на квалификациите на последния за годината турнир от Големия шлем US Open, след като отстъпи в два сета на румънеца Мариус Копил.

Мико определено имаше своите шансове в срещата, като дори пропусна сетбол в първия сет и в крайна сметка трябваше да преглътне поражение с 6:7(2), 4:6.

Така пловдивчанинът беше елиминиран от Копил във втори пореден турнир от Шлема, след като двамата се срещнаха в първия кръг на пресявките и на Уимбълдън.

Срещата започна трудно за българския представител, който беше пробит в третия гейм. За щастие Кузманов реагира бързо и изравни за 3:3. При 5:4 в негова полза и сервис на Копил Мико дори се добра до сетбол, но румънецът го отрази. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който бившия финалист от Sofia Open поведе с 5-0 и безпроблемно сложи край на първата част след 7-2 точки.

Във втората играта продължи да бъде равностойна, като само един единствен пробив направи разликата между двамата тенисисти. За съжаление той беше на сметката на Копил и дойде в 10-ия гейм на сета, когато Кузманов сервираше за оставане в срещата, но се пропука.

Така, Димитър Кузманов приключи с участието си в турнирите от Големия шлем за тази година, но въпреки това българинът може да бъде горд от постигнатото през сезона, тъй като той сбъдна една от своите мечти - да дебютира в най-престижните надпревари.

Копил пък продължава с битката за попадане в основната схема на US Open 2021, а следващият му съперник ще бъде 30-ят поставен в квалификациите Евгени Донской от Русия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тошко Йорданов: Поканата на БСП е предизборен политически жест
Тошко Йорданов: Поканата на БСП е предизборен политически жест
Мая Манолова: Ние сме категорични, че трябва да се положат усилия за избори 2 в 1 с машини
Мая Манолова: Ние сме категорични, че трябва да се положат усилия за избори 2 в 1 с машини