НОВИНИ

Летището в Ханой спира да приема международни полети заради нови огнища на COVID-19

летището ханой спира приема международни полети заради огнища covid
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:38, 31.05.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Международното летище на столицата на Виетнам ще спре входящите полети от чужбина от вторник, съобщиха от авиационните власти на страната, бореща се с нова вълна от огнища на коронавируса.

"Временно спиране на приемането на международни полети" ще започне на международното летище Ной Бай в Ханой от 1 юни в полунощ до 7 юни, се казва в изявление на администрацията на гражданската авиация на Виетнам.

През уикенда министърът на здравеопазването на Виетнам заяви, че властите са открили силно заразен "нов хибриден вариант" - комбинация от индийския и британския варианти на COVID-19. Изходящите международни полети ще продължат от Ханой, се казва в изявлението, но правителството не посочва дали вътрешните полети ще бъдат част от спирането.

Докато властите незабавно отхвърлиха твърдението, като казаха, че мутацията все още трябва да бъде "проучена допълнително", алармата прозвуча в цялата страна, тъй като тя се бори да задържи нови огнища на повече от половината територия.

Миналата седмица град Хошимин, южният бизнес център на Виетнам, спря да приема пристигащите от чужбина на международното летище Тан Сон Нат. Спирането трябваше да бъде отменено до 4 юни, но администрацията обяви в понеделник, че ще продължи до 14 юни.

Виетнам вече е ограничил влизанията на чуждестранни пристигащи поради ограниченията си поради коронавируса и всяко влизащо лице е подложено на задължителна карантина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сменят директора на ГДБОП
Сменят директора на ГДБОП
Холанд не мисли за трансфер в друг клуб
Холанд не мисли за трансфер в друг клуб