НОВИНИ

Лоренцо Музети: Григор Димитров е изключителен човек и тенисист, който вдъхновява мен и цялата наша генерация от по-млади играчи

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:45, 07.11.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
лоренцо музети григор димитров изключителен човек тенисист вдъхновява мен цялата наша генерация млади играчи
Снимка: БТА
Слушай новината

Поставеният под №1 в основната схема на турнира Sofia Open 2023 Лоренцо Музети даде пресконференция ден преди да изиграе първия си мач от надпреварата в зала "Арена София".

Младият италианец пристига у нас в серия от четири поредни поражения, като последните две дойдоха от първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров, когото Музети определи като тенисист, който "вдъхновява генерацията от млади играчи".

"Григор направи страхотен сезон. Игра добре, показа отлична форма, особено в последните месеци. В Париж бях по-близо. Загубих първия сет, но успях да взема втория. Мачът беше труден и в крайна сметка той го спечели. Григор е изключителен човек и тенисист, който вдъхновява мен и цялата наша генерация от по-млади играчи", коментира 21-годишният Лоренцо Музети.

Водачът в схемата в София изрази радостта си, че отново ще играе у нас и допълни, че пристига в столицата ни с надежда за позитивен край на своя сезон 2023.

"Хубаво е да се върна София. Радвам се, че съм тук и мога да играя. Когато разбрах, че турнирът ще бъде преместен от Тел Авив в София, не съм се колебал много дали да дойда. Чувствам се добре тук. Условията предишните години бяха отлични. Организаторите отново са свършили огромна работа, за да осъществят турнира и то за толкова кратко време, за което заслужават поздравления. Искам да играя в последната седмица от сезона, тъй като резултатите ми напоследък не бяха добри. Затова ще направя всичко възможно в София да надградя в сравнение с миналата година, за да завърша сезона с позитивни емоции", сподели италианецът.

"Сезонът ми премина на приливи и отливи. Не започнах добре, после на клей и на трева постигнах някои силни резултати, но след това на резултатите ми отново не бяха много добри. Смятам, че имам израстване от миналия сезон, надградих технически, но годината беше трудна. Когато играеш 50-60 мача научаваш по нещо от всеки един от тях, особено от загубите. За мен е важно да играя повече, за да трупам опит и увереност", допълни той.

На фона на неубедителните си изяви през втората половина на годината обаче световният №27 все пак ще изпрати кампанията с най-паметната победа в кариерата си, която дойде срещу водача в ранглистата Новак Джокович по време на Мастърса в Монте Карло.

"Със сигурност това беше най-паметната победа в кариерата ми досега. Коства ми много и физически, и психически. Да спечеля срещу легенда като Новак беше като сбъдната мечта. Натрупах допълнителна увереност и мотивация от тази победа", завърши Лоренцо Музети.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един месец война: Възпоменателни церемонии в Израел и молитви за заложниците на "Хамас"
Един месец война: Възпоменателни церемонии в Израел и молитви за заложниците на "Хамас"
Руски политолог: Франция има интерес към Казахстан заради доставките на уран за атомните ѝ електроцентрали
Руски политолог: Франция има интерес към Казахстан заради доставките на уран за атомните ѝ електроцентрали