НОВИНИ

Максимални температури от 18° до 24° днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 05.10.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са от около 0 градуса в отделни райони на Западна България, където ще се образуват слани, до 13° на морския бряг.

Ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над източните райони и сутринта на отделни места там ще има мъгла. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони - умерен източен вятър.

По Черноморието облачността ще е променлива и валежи са малко вероятни. Сутринта в отделни райони ще има мъгла. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 18° до 20°. Температурата на морската вода е 18 - 19°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, на север от нос Калиакра - до 4 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по най-високите части е от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще е около 16°, на 2000 м - около 9°.

В сряда времето и температурите ще останат без съществена промяна. Над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево, но по-късно след обяд от запад ще започне увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Над източната половина сутринта ще има значителна ниска облачност или мъгла, след обяд облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-североизток.

През нощта срещу четвъртък облачността навсякъде ще се увеличи и през следващите дни ще е предимно облачно. Ще има и валежи, по-често, на повече места и повече по количество в Западна България. Вятърът ще е най-често умерен, в източните райони - временно силен, от изток-североизток. Минималните температури ще са с 2 - 3° по-високи, а дневните ще се понижават и в събота максималните в по-голямата част от страната ще са между 11° и 16°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2806 нови случаи на COVID-19, починали са 178 души, сред които и дете
2806 нови случаи на COVID-19, починали са 178 души, сред които и дете
Търси се концесионер на реставрираната баня в Банкя
Търси се концесионер на реставрираната баня в Банкя