НОВИНИ

Максимални температури утре ще бъдат между 6° и 9°

bnt avatar logo
от БНТ
21:52, 18.03.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Времето
Слушай новината

На 20 март посрещаме астрономическата пролет, но и в близките дни температурите ще останат по-ниски от обичайните, по-скоро зимни.

A след временно отслабване и спиране на валежите в повечето райони, очакванията са в събота да започне нова, сериозна валежна обстановка. Ще има и още сняг.

И през нощта на места ще превалява, предимно слабо и предимно дъжд, в планините и в планинските райони - сняг. Вятърът ще стихне и температурите в много райони ще паднат под нулата, до около минус 2°, но в по-голямата част от страната ще бъдат от 0° до 3°.

И утре ще има превалявания главно в Южна България, но с тенденция към спиране. Облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 6° и 9°, в крайните югозападни райони - до 11°.

Много сняг падна в планините - снимката е от днес, от местността Картала, в Рила. Чудесни условия за ски в планинските ни курорти, но опасността от лавини извън обработените ски писти остава много висока.

Максималните температури утре - минус 4 °на Алеко, минус 3° на Мальовица и в ски зона Банско, в местността Шилигарника , около минус 2° на Пампорово и минус 1° на Боровец. Денят на много места в планините ще започне със сняг, но след обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява и в повечето райони вече ще е слънчево. Ще духа до умерен, по най-високите върхове
временно силен северозападен вятър.

И към времето в Европа. По-топло от обичайното ще бъде на Британските острови и на Пиринеите, където ще има и най-много слънчеви часове. Валежи от сняг ще има утре в много райони от континента. Дъжд ще вали на Апенините.

Причината - поредният циклон, който ще премине и през Балканите. Свързаната с него валежна зона ще достигне нашата страна в събота, когато ще започнат
валежи от дъжд, първо в Югозападна България.

В неделя и понеделник на много места освен дъжд, отново ще вали и сняг. Във вторник все още ще бъде с валежи - и от дъжд, и от сняг, но вече по-слаби и на по-малко места. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Погба се завърна след контузия и прати Юнайтед към 1/4 финалите в Лига Европа
Погба се завърна след контузия и прати Юнайтед към 1/4 финалите в Лига Европа
Руски шпиони задържани при акция на българските служби
Руски шпиони задържани при акция на българските служби