НОВИНИ

Mаксимални температурите от 10 до 13° утре

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 30.03.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Времето
Слушай новината

В много широки граници са максималните температури днес - от едва 8° в Шабла и Калиакра до 20° в Сандански. Причината - силен североизточен вятър, с пориви в Източна България до 60 - 70 км/ч.

С него в страната прониква по-студен въздух, който днес понижи температурите само в източната половина, но утре максималните температурите вече почти навсякъде ще бъдат от 10° до 13°.

По-топло отново ще е в крайните северозападни и югозападни райони - от 15° до 17°. Ще духа слаб, в Източна България - вече умерен североизточен вятър. Ще преобладава слънчево време с повече облаци и условия за слаби превалявания по Южното Черноморие.

Малко по-ниски в сравнение с днес ще бъдат и минималните температури, в интервала от 0° до 5°. В София, след 2° тази сутрин, утре се очаква да бъде около нулата.

Ветровито ще бъде времето в планините, където ще духа силен североизточен вятър. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността.

Температури в курортите - 3 - 4 градуса, в района на Алеко малко под нулата. И въпреки добрите условия за туризъм и зимни спортове, опасността от лавини не е отминала.

Над Западна и Централна Европа, както и на Апенините ще е слънчево и топло за края на март. В Източна Европа облачността ще е значителна, на места в северните райони на Европейска Русия ще вали сняг. В Южна Гърция и Европейска Турция ще е ветровито и там има вероятност за слаби валежи от дъжд.

У нас в четвъртък ще започне затопляне и температурите в петък ще достигат, а на места и ще надхвърлят, 20°. През почивните дни облачността ще се увеличи, ще има и валежи, възможни са и гръмотевици.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и температурите ще се понижат, по-съществено в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студентите са повишили успеха си при онлайн обучението в пандемията
Студентите са повишили успеха си при онлайн обучението в пандемията
Погребват Петр Келнер в тесен кръг. Кой ще наследи бизнеса му?
Погребват Петр Келнер в тесен кръг. Кой ще наследи бизнеса му?