НОВИНИ

Максималните температури днес са между 15 и 20°

bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 02.11.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Времето

Днес ще бъде малко по-топло в сравнение с вчера, с максимални температури между 15° и 20°, в София - около 16°. В близките часове над Източна България ще се задържи предимно слънчево, но над Западна ще преобладава облачно време, а на отделни места ще има и слаби превалявания от дъжд.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде облачно и на много места ще вали. Минималните температури ще се повишат съществено, в сравнение с тази сутрин и в по-голямата част от страната ще бъдат от 7 до 12 градуса.

Утре ще бъде предимно облачно и на много места ще продължи да вали, предимно слабо. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 12 градуса в североизточните до 19° в югозападните райони. До вечерта валежите почти навсякъде ще спрат.

И в планините утре ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по най-високите части, където температурите през целия ден ще останат под нулата - от сняг.

Ще бъде ветровито, с умерен, временно силен северен вятър. Максималните температури в курортите - от 5 градуса на Алеко до около 9° на Боровец и Пампорово.

В сряда валежи са малко вероятни. Повече облаци ще има все още над западната половина от страната. В Източна България ще преобладава слънчево време, но ще бъде ветровито. Максималните температури в цялата страна ще се понижат и ще бъдат между 11° и 16°.

През следващите дни ще има променлива облачност, почти без валежи, но захлаждането ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Четвърти ден съм на системи
Корнелия Нинова: Четвърти ден съм на системи
Алаба и Байерн (М) не можаха да се раберат, австриецът напуска след края на сезона
Алаба и Байерн (М) не можаха да се раберат, австриецът напуска след края на сезона