НОВИНИ

Максималните температури ще са между 6° и 11°

bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 21.01.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Времето
Слушай новината

Повишението на температурите продължава и максималните днес ще бъдат между 6° и 11°, в София - около 9°. И в близките часове облачността ще се задържи разкъсана. В Източна България ще духа умерен югозападен вятър.

Затоплянето ще продължи и през следващото денонощие. Утрото ще ни посрещне с температури между минус 2° и 3° градуса, в София - около 1°.

Утре облачността вече ще е значителна, но ще бъде още по-топло и от днес. Следобед ни очакват стойности на повечето места над 10°, а в някои райони - и около 15°. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен вятър от юг-югозапад.

И в планините ще облачно, но и ветровито. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, с който ще нахлува по-топъл въздух и температурите и там ще се повишат.

Максималните температури в планинските курорти ще са от минус 1° на Алеко, 3° в Пампорово и Боровец до 8° в Банско.

Затопляне се очаква навсякъде на Балканския полуостров. Над западните райони облачността ще е значителна, на места с валежи от дъжд. Над източната част от полуострова ще има разкъсана облачност и превалявания са малко вероятни.

Почти навсякъде в Европа ще е ветровито, със значителна облачност, на много места с валежи от дъжд, а в северните райони от Великобритания, на Скандинавския полуостров и в централните част на Европейска Русия - от сняг.

У нас в събота ще се задържи облачно и привечер и през нощта срещу неделя, на места в югозападната половина от страната, ще превали дъжд, над 1500 метра ще вали сняг.

Ще продължи да духа умерен, временно силен югозападен вятър и температурите ще се повишат още, като в Източна България ще достигнат до 16-17 градуса.

В неделя след временно спиране отново ще завали. Валежите ще продължат и през новата седмица, като с очакваното застудяване във вторник ще завали отново сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Лазарова и Диа Евтимова загубиха още на старта в Анталия
Александър Лазарова и Диа Евтимова загубиха още на старта в Анталия
Монтана с трета загуба в Адриатическата Лига
Монтана с трета загуба в Адриатическата Лига