НОВИНИ

Максималните температури ще са между 9° и 14°

bnt avatar logo
от БНТ
20:15, 09.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Времето

Слънце в планинските райони и мъгла в равнинната част от страната и утре. Към следобедните часове видимостта ще се подобрява, но облачността ще остане значителна.

Валежи, обаче почти няма да има. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а във вторник сутрин ще е предимно между 1 и 6 градуса. По морето ще остане със значителна ниска облачност или мъгла почти през целия ден.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток, по високите части - от север-североизток. Температурите слабо ще се понижат, но ще остане сравнително топло с температури в курортите от 12 до 17 градуса, на Алеко ще е около 6 градуса, а по високите върхове ще е около 3-4 градуса над нулата.

Над северните и източните райони от Балканите ще има значителна ниска облачност, и в низините ще бъде с намалена видимост. Над югозападната част от полуострова ще е предимно слънчево. От изток, обаче ще продължи да прониква студен въздух.

Като цяло в по-голямата част от континента утре ще настъпи слабо захлаждане, облачността ще е значителна, въпреки това валежи ще има на малко места. По-значителни ще са само в Източното Средиземноморие. Предимно слънчево ще е на Пиренеите и Апенините, както и над Австрия и Швейцария.

У нас в сряда времето ще се задържи облачно и мъгливо, като на отделни места е възможно и да преръми. В четвъртък над Западна и Централна България слънцето често ще показва, докато над Източна ще остане облачно. В петък ще е предимно слънчево, но все още с по-значителна ниска облачност или мъгла в източната част от страната. Сутрешните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. Към почивните дни ни очакват валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
124-ти ден протести в столицата
124-ти ден протести в столицата
Тръмп уволни шефа на Пентагона
Тръмп уволни шефа на Пентагона