НОВИНИ

Максималните температури ще са около 14-15°

bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 06.11.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Времето

Днес температурите в страната бяха от 11 градуса в Разград до 18 градуса в Сандански, но в следващите дни ще са в още по-широки граници, като така добре ще може да очертаем и районите с мъгла, която ще задържа температурите там по-ниски, докато в местата, където слънцето ще е повече, съответно ще бъде и по-топло.

След полунощ в низините и котловините отново видимостта ще намалее, като мъглите ще ги има и утре до към обяд. Рано сутринта в събота температурите ще са между 3 и 8 градуса, а в следобедните часове в повечето места ще е около 14-15 градуса. И след сутрешните мъгли, през деня времето ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър.

Предимно слънчево време и в планините утре. По най-високите върхове минималните температури ще са отрицателни, а през деня ще са около 2-3 градуса над нулата,

в курортите ще е от 8 до 14 градуса, на Алеко около 6 градуса. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

В повечето райони от континента, включително и на Балканите, температурите ще се повишат, но мъгла ще има преди обяд на много места в низините в източните райони на полуострова. На Пиренеите ще има валежи от дъжд, в североизточните райони ще са значителни. След обяд ще завали и над югозападните райони на Франция. Слънчево ще е над Източна Франция, на Апенините и в Централна Европа.

У нас в неделя и понеделник акцент остава мъглата, която ще се образува след полунощ и до сутринта в равнинната част от страната, като в Дунавската равнина и източните райони ще се задържа по-дълго и там дневните температури ще остават до около 10 градуса, в останалата част от страната, ще има и слънчеви часове, а температурите ще са до 15-17 градуса. В планините ще бъде дори сравнително топло за ноември. Във вторник на отделни места ще превали слаб дъжд. В сряда ще е облачно, на отделни места отново ще има и превалявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради проституция затвориха нощен бар в центъра на София
Заради проституция затвориха нощен бар в центъра на София
Марияна Николова: Мярката 60/40 в туризма продължава до началото на сезон Лято 2021
Марияна Николова: Мярката 60/40 в туризма продължава до началото на сезон Лято 2021