НОВИНИ

Медици с призив за затягане на мерките

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 27.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Лекари от 4 болници в София с призив за спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса. Медиците от "Пирогов", ВМА, "Александровска" и болница "Света Анна" излязоха със светещи мобилни телефони, за да поискат нормален живот и за себе си.

"Само с общи усилия ще победим заразата. Помогнете ни като спазвате правилата - дезинфекция, дистанция, дицсиплина. Носете маските!"

Костадин Ангелов: Очакват ни тежки зимни месеци

Призивът е на медиците от спешното отделение на столичната болница "Света Анна". От около 100 преминали пациенти днес 20 са били със съмнения за коронавирус.

"Тази обстановка, която се наблюдава в момента, не сме си и представяли, че можем да се сблъскваме с нещо подобно в момента, но ето то е факт. Подкрепяме се. Извънредно се работи. Разчитаме на отговорността на всички български граждани, защото без нея нещата стават все по-трудни", каза д-р Евтим Димов ортопед УМБАЛ "Св. Анна".

Казват, че са на предела на силите си и се борят за спасяването на всеки живот. Казват, че ако спазваме противоепидемичните мерки, заразените ще намалеят.

"Когато не се спазват тези елементарни мерки, просто здравната система се претоварва", каза д-р Евтим Димов ортопед УМБАЛ "Св. Анна".

Медиците от болница "Пирогов" са на първа линия в битката със заразата повече от седем месеца и вече са уморени.

"Системата работи, но това, че работи, не значи че няма да ѝ свършат батериите, както се казва. Ние също имаме семейства, имаме деца. Искаме да си виждаме близките и приятелите", каза проф. Асен Балтов - директор на УМБАЛСМ "Пирогов".

ВМА търси доброволци в битката срещу COVID-19

С призив да си погнем взаимно да пазим себе си, близките си и да бъдем отговорни към останалите излязоха и медици от "Александровска". А посланието на лекарите от ВМА е, че само отговорнотo поведение ще ни запази здрави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена с коронавирус роди здраво бебе в болницата в Хасково
Жена с коронавирус роди здраво бебе в болницата в Хасково
Държавният глава нарече бюджета за догодина "разоряващ" (ОБОБЩЕНИЕ)
Държавният глава нарече бюджета за догодина "разоряващ" (ОБОБЩЕНИЕ)