НОВИНИ

Медведев е втория финалист на Australian Open след 20-та си поредна победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:20, 19.02.2021
Чете се за: 01:07 мин.
Тенис
медведев втория финалист australian open поредна победа

Руският тенисист продължава с невероятната си серия, която започна още през ноември миналата година, след като надигра с 6:4, 6:2, 7:5 Стефанос Циципас и се класира за своя втори финал в турнирите от Големия Шлем и първи такъв в Мелбърн.

Медведев диктуваше събитията на корта през първите два сета, но в третия гръцкия тенисист даде всичко от себе си, за да остане в двубоя. Все пак Данил запази самообладание и спечели последните три гейма в срещата, ознаменувайки класирането си за финала.

Руснакът записа 46 печеливши удара (17 аса) срещу едва 19 (3 аса) за Стефанос. Циципас допусна и повече непредизвикани грешки, 30 срещу 21 за Медведев.

Първият сет бе решен от един пробив на сметката на бившия финалист от US Open и той дойде в петия гейм. Сервирайки за сета, Данил имаше леки трудности, като пропиля три шанса за пробив, но при четвъртия грешка нямаше и така той поведе с 1-0 в сетовете.

Във втората част руснакът, поставен под №4, беше абсолютен господар на корта, правейки два пробива по пътя към успеха си с 6:2.

Медведев реализира нов брейк за начало на третия сет, но пропусна два шанса да нанесе решителен удар в петата част. Това върна увереността на Циципаc, който моментално след това върна пробива за 3:3. В осмия гейм гъркът дори дори имаше точка, за да поведе с пробив, но няколко добри сервиса измъкнаха Медведев от ситуацията.

Двамата си размениха по още един гейм, а в 11-ия руснакът осъществи нов пробив, който беше фатален за Стефанос. На свое подаване Данил не сбърка и след 2 часа и 12 минути на корта си гарантира място в неделния финал срещу Джокович.

Това ще бъде осма среща между сърбина и Медведев, като Ноле води с 4-3 успеха. Световният номер 1 е спечелил и единствената им среща на Голям Шлем, която беше именно в Мелбърн през 2019 година. Руснакът обаче стигна до успеха, когато двамата се изправиха един срещу друг на финалите на АТР през миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дамбраускас преди дербито с Локо (Пд): Шампионатите не се печелят само в директните двубои с преките конкуренти (ВИДЕО)
Дамбраускас преди дербито с Локо (Пд): Шампионатите не се печелят само в директните двубои с преките конкуренти (ВИДЕО)
Георги Иванов-Гонзо: Имаме аргументи да победим Лудогорец
Георги Иванов-Гонзо: Имаме аргументи да победим Лудогорец