НОВИНИ

Медведев и Рубльов оформиха руски 1/4 финал на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:18, 15.02.2021
Чете се за: 01:02 мин.
Тенис
медведев рубльов оформиха руски финал australian open

Двамата тенисисти, които бяха в основата на триумфа на Русия на ATP Cup, се класираха за 1/4 финалите на първия за годината турнир от Големия Шлем, след като се справиха със съпротивата на Макензи Макдоналд и Каспер Рууд.

Финалистът от US Open 2019, Медведев се наложи над, участващия със защитен ранкинг Макдоналд с 6:4, 6:2, 6:3 за малко над час и половина игра.

Даниил, който в миналия кръг трябваше доста да се потруди срещу Филип Крайнович, днес беше много стабилен и доминираше случващото се от началото до края.

Руснакът реализира по два пробива във всеки един от сетовете, като единствения момент на разколебаване дойде в осмия гейм на първата част. Тогава Медведев сервираше за спечелването на сета, но след като пропиля един сетбол, допусна да бъде пробит.

За негово щастие, той си беше осигурил комфортен аванс до онзи момент и този брейк не оказа почти никакво влияние, тъй като при следващия си опит, Данил затвори първата част след 6:4.

Негов съперник на 1/4 финалите ще бъде сънародникът му Андрей Рубльов, който надигра Каспер Рууд с 6:2, 7:6(3) и отказване на норвежеца заради проблеми с коремен мускул.

Рубльов осъществи два пробива по пътя си към триумфа в първия сет, а във втория се върна от изоставане от 3:5 гейма, за да се добере до тайбрек, който съумя да измъкне след 7-3 точки.

Така, в сряда, Андрей Рубльов ще търси първата си победа срещу Медведев, след като е загубил всяка една от предишните им три срещи до момента. Ето и какво заяви той за предстоящия дуел.

„Поне един руски тенисист ще бъде на полуфиналите. Поне това е добра новина, но ще бъде много труден мач. За последно той ме победи на четвъртфиналите на US Open. Сега ще играем четвъртфинал тук и ще видим какво ще се случи. Вярвам, че ще покажем високо ниво и ще има страхотна битка“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради ниските температури: Пиково потребление на ток през почивните дни
Заради ниските температури: Пиково потребление на ток през почивните дни
Славиша Стоянович: Доволен съм от победата, но не и от играта. Има много върху какво да работим (ВИДЕО)
Славиша Стоянович: Доволен съм от победата, но не и от играта. Има много върху какво да работим (ВИДЕО)