НОВИНИ

Медведев към Надал: Битката ти с Новак и Роджър все още не е приключила

медведев надал битката новак роджър все приключила
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:59, 30.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният №2 в мъжката тенис ранглиста - Даниил Медведев, отдаде заслуженото на Рафаел Надал, който го победи във финала на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия.

На "Род Лейвър Арена" в Мелбър руснакът пропиля аванс от два сета и отстъпи на левичаря от Майорка с 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5.

С триумфа си в "Земята долу под", Надал стана тенисистът с най-много титли от турнири от "Големия шлем" - 21 на брой, изпреварвайки в класацията Новак Джокович и Роджър Федерер, които имат на сметката си по 20 трофея.

"Трудно е да се говори, след като си играл пет часа и си загубил. Поздравления Рафа, това, което направи днес бе невероятно. Не го казвах по време на мача, но след края го попитах "Не си ли уморен?". Битката ти с Новак и Роджър все още не е приключила, но поздравления за теб и екипа ти". Това заяви световният номер 2 Даниил Медведев след загубата си от Рафаел Надал във финала на "Australian Open".

"Обикновено жена ми е тук, сега вкъщи сигурно телевизорът е счупен. Тя е моята голяма подкрепа, благодаря на близките си, ще опитам да бъда по-добър следващия път. Още веднъж искам да благодаря на моя екип", допълни Медведев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надал: Преди месец и половина не знаех дали ще мога отново да играя тенис
Надал: Преди месец и половина не знаех дали ще мога отново да играя тенис
Първият завод за нитрилни ръкавици в Европа ще заработи в Пловдив
Първият завод за нитрилни ръкавици в Европа ще заработи в Пловдив