НОВИНИ

Микаела Шифрин завърши сезона по шампионски с победа №88 в Световната купа

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:30, 19.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
микаела шифрин завърши сезона шампионски победа №88 световната купа
Слушай новината

Американската скиорка Микаела Шифрин завърши подобаващо своя сезон 2022/23, след като спечели последния старт през кампанията при дамите, а именно гигантския слалом от програмата на финалите за Световната купа в Солдеу, Австрия.

В днешния ден Шифрин изпревари само с 0.06 секунди Теа Луиз Стьернезунд от Норвегия, която дълго време заемаше лидерската позиция, след като направи много силен втори манш. В крайна сметка Стьернезунд бе изместена в последния момент от носителката на големия Кристален глобус, но въпреки това норвежката стигна до втория подиум в кариерата си.

Трето в крайното класиране днес се нареди световната шампионка в гигантския слалом Валентин Грение от Канада, която финишира на 0.20 секунди от времето на победителката.

За 28-годишната Микаела Шифрин това бе общо 21-ви успех в кариерата ѝ в гигантския слалом, с което тя се превърна еднолично в най-успешната състезателка в историята на дисциплината в Световната купа, изпреварвайки Френи Шнайдер, която приключи кариерата си с 20.

Освен това с победата днес петкратната носителка на големия Кристален глобус събра актив от 2206 точки за генералното класиране, което е и най-добрият ѝ изобщо. Все пак рекордът по този показател продължава да се държи от словенката Тина Мазе, която през сезон 2012/13 приключи с 2414 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близки и приятели се простиха с отец Александър Чъкърък
Близки и приятели се простиха с отец Александър Чъкърък
Перфектна Светлана Каменова на 1/8-финал на Световното по бокс за жени в Ню Делхи
Перфектна Светлана Каменова на 1/8-финал на Световното по бокс за жени в Ню Делхи