НОВИНИ

Минималните температури ще са от 3° до 8°

bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 05.11.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Времето

В близките дни у нас ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд в много райони ще има мъгли, по-трайни и на повече места през почивните дни. Видимостта в тези часове ще бъде силно намалена.

Тази нощ в Източна България ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Минималните температури в повечето райони утре ще са от 3° до 8°, в София около 4°. В часовете преди обяд на места в низините и котловините ще бъде мъгливо.

След обяд облачността в много райони от страната ще намалява до слънчево време. В Източна България и по Черноморието ще се задържи ветровито. Максималните температури ще останат без промяна - между 12° и 17°, малко по-високи в крайните югозападни райони.

В планините ще бъде много ветровито с умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са около нулата.

В курортите - от 4° на Алеко, 5° в Пампорово, 7° в Боровец до 11° в Банско. Облачността ще е разкъсана, намаляваща до слънчево време.

С облачно и мъгливо време ще започне денят на много места и на Балканите, а в отделни райони ще превали и слаб дъжд. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево.

В Западна и Централна Европа предстои затопляне, в повечето райони там ще преобладава слънчево време. На Пиренейския полуостров ще духа силен южен вятър и на много места ще има валежи от дъжд. Дъждовно ще бъде и в по-голямата част от Европейска Русия, на места в северната половина валежите ще са от сняг. Топло за сезона ще е на Скандинавския полуостров.

У нас, в събота вятърът ще отслабне. До обяд на места в низините отново ще има мъгли. През деня облачността ще е разкъсана, предимно слънчево ще бъде в планините, където се очаква и затопляне. Мъгливо ще бъде на все повече места в неделя и понеделник, като ще има райони, където видимостта ще остане намалена през целия ден и е възможно от мъглите дори да преръми. В планините и припланинските райони ще бъде слънчево и топло за ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец загуби с 1:3 от Тотнъм
Лудогорец загуби с 1:3 от Тотнъм
Екстремни усещания: Френската сърфистка Жюстин Дюпон се носи по вълните
Екстремни усещания: Френската сърфистка Жюстин Дюпон се носи по вълните