НОВИНИ

Муратоглу: Графикът е лудост

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
14:47, 16.07.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Тенис
муратоглу графикът лудост

Патрик Муратоглу, треньор на американската тенисистка Серина Уилямс, определи като "лудост" планираното провеждане на два поредни турнира от Големия шлем в условията на коронавирус.

Според специалиста, тенисистите трябва да избират между Ю Ес Оупън и Ролан Гарос.

"Графикът е лудост. Не знам какво ще се случи през август, но някои тенисисти ще бъдат по-подготвени от други. Да се сменят континенти, покрития и всичко изглежда невъзможна задача. Това изглежда още по-безумно, отчитайки ограниченията пътувания и карантини. Как е възможно това? Засега няма международни правила, които позволяват на професионалните спортисти да не бъдат поставяни под карантина в друга страна и не знам как ще работи това. Нужно е да се обясни дали ще има задължителна карантина след връщането в Европа от САЩ. Ако има, то ще се наложи играчите да избират дали да останат в Европа или да заминат за Щатите", заяви Муратоглу.

Французинът бе един от хората, които се наеха със задачата да предложат на любителите на спорта, тенис от най-високо ниво по време на пандемията.

Той бе организатор на демонстратияния турнир "Върховен Тенис Спектакъл", провел се по експериментален формат. Надпреварата се продължи близо един месец в Ница като събра някои от най-известните имена на спорта сред които: Стефанос Циципас, Доминик Тийм, Давид Гофен, Матео Беретини, Ришар Гаске и други.

Шампион стана световният номер 8- Матео Беретини, а второто място зае Стефнос Циципас, чиито треньор е именно Муратоглу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН алармира: До 50 години – 1 млн. видове могат да изчезнат
ООН алармира: До 50 години – 1 млн. видове могат да изчезнат
Европол разби мрежа за фалшиви евро – 8 млн., иззети от 44-ма
Европол разби мрежа за фалшиви евро – 8 млн., иззети от 44-ма