НОВИНИ

МВнР: Българските граждани да напуснат Етиопия и да не пътуват

мвнр призовава сдържаност подробностите евакуацията българи афганистан
bnt avatar logo
от БНТ
14:55, 03.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Във връзка с обявеното на 2 ноември 2021 г. извънредно положение в Етиопия Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани в страната да я напуснат при първа възможност, като дотогава бъдат в постоянен контакт с посолството ни в Адис Абеба.

Препоръчва се и да се преустановят пътуванията до и на територията на Етиопия.

От МВнР съветват сънародниците ни в страната да се осведомяват подробно за актуалната обстановка в района, където пребивават, като следят съобщенията на местните медии и се информират за указанията на местните власти.

По информация на българското посолство в Адис Абеба към момента няма данни за изпаднали в беда български граждани в Етиопия. Задграничното ни представителство следи ситуацията и е в готовност да окаже помощ при необходимост.

Във връзка със ситуацията МВнР днес повиши индекса на риск за пътуващите български граждани до Етиопия, както и на територията на страната, на ниво 4 - „Предупреждение за преустановяване на пътуванията до/в цялата страна (освен при крайна необходимост)“.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Адис Абеба на телефон: 00251 911 252 514, както и на e-mail Embassy.AddisAbaba@mfa.bg; bul.addis@gmail.com

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или e-mail: crisis@mfa.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучване: Над 40% от заведенията у нас работят с напълно ваксиниран персонал
Проучване: Над 40% от заведенията у нас работят с напълно ваксиниран персонал
Биатлонистите ни с важен лагер на Белмекен преди старта на новия сезон
Биатлонистите ни с важен лагер на Белмекен преди старта на новия сезон