НОВИНИ

На 3 март максимални температури между 12° и 17°

bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 02.03.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Времето
Слушай новината

Студено беше на места и тази сутрин, като температурите бяха в широки граници от минус 5 градуса в северозападните райони, до плюс 4 градуса в югоизточните. Максималните температури днес ще са между 10 и 15 градуса.

В Източна България, където ще духа умерен северен вятър, около 8, 9 градуса.

В Западна България ще бъде слънчево, а в близките часове и облачността и в останалата част от страната ще намалее.

През нощта ще се задържи безоблачно със слаб, в Дунавската равнина и Източна България, до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°.

На празничния 3 март максималните стойности ще се повишат, в сравнение с днес и ще са между 12 и 17 градуса, малко по-ниски отново по Черноморието. Ще бъде слънчево, главно след обяд над източните райони ще има временни увеличения на облачността. Вятърът в Източна България за кратко ще се ориентира от североизток, до вечерта ще отслабне, а в много райони и ще стихне.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, преди обяд и временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури и там ще се повишат и по върховете ще са между минус 5° и минус 2°, на връх Шипка около 4°.

В курортите от 1° на Алеко, около 5° в Боровец и Пампорово и до 13° в Банско. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава голяма.

Затопляне предстои не само у нас, а и навсякъде н Балканите, където ще преобладава слънчево време. Валежи от дъжд се очакват на места в Гърция.

Слънчево ще бъде и в Западна, Централна и Южна Европа, а температурите ще останат без съществена промяна - близки и малко по-високи от средните за периода. Валежи от дъжд ще има в Северозападна Франция и южните райони на Великобритания. На Скандинавския полуостров и в Европейска Русия започва застудяване и там ще превалява сняг.

В четвъртък затоплянето ще продължи. Ще бъде предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли.

В петък облачността ще започне да се увеличава и в събота ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи, отначало от дъжд, в планините над 1100-1200 м - от сняг.

Със силен вятър ще нахлува по-студен въздух и с продължаващото застудяване и в Предбалкана, Добруджа и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг, но валежите бързо ще спират.

В неделя ще е почти без валежи, по-късно през деня облачността ще се разкъса, а до вечерта и вятърът чувствително ще отслабне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U17 преследва задължително класиране за ЕвроВолей 2021
България U17 преследва задължително класиране за ЕвроВолей 2021
Обявиха началните часове на мачовете от Финалната осмица за Купата на България
Обявиха началните часове на мачовете от Финалната осмица за Купата на България