НОВИНИ

На Уимбълдън ще почетат Роджър Федерер на специална церемония във вторник

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:12, 03.07.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
уимбълдън почетат роджър федерер специална церемония вторник
Снимка: БТА
Слушай новината

Изпълнителният директор на турнира Уимбълдън Сали Болтън разкри в интервю, че в утрешния ден (4 юли) ще бъде оказана почит на най-успешния тенисист на сингъл в историята при мъжете Роджър Федерер.

Това ще се случи по време на специална церемония на централния корт на комплекса All England Club, където легендарният швейцарец има цели осем триумфа (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012 и 2017 г.)

"Щастлива съм да съобщя, че Роджър ще бъде сред нас утре и ще имаме специална церемония, за да прочетем човека, който има най-много титли на сингъл тук на Уимбълдън", заяви Болтън..

"На щастливците, които имат места на централния корт за утре, препоръчвам да ги заемат около 13:15 часа, когато ще отбележим успехите му и ще му благодарим за всички незабравими спомени", допълни тя.

Припомняме ви, че Роджър Федерер сложи край на кариерата си миналия септември с емоционален мач на двойки по време на турнира Лейвър къп, в който негов партньор бе големият му съперник през годините Рафаел Надал.

В следващите няколко месеца Маестрото остана сравнително далеч от тениса, като наскоро той се появи на друг от най-успешните си турнири в Хале, където също бе почетен.

Междувременно Сали Болтън разкри, че от организаторите са имали намерение да отправят специална покана и към Серина Уилямс, но бременността на американката би ѝ попречила да пътува до Лондон. По-малката от сестрите Уилямс има на сметката си седем трофея от Уимбълдън.

"Поканихме и Серина тази година, но както знаете тя е бременна и разбираемо не може да пътува. Желаем ѝ успех с остатъка от бременността и се надяваме, че можем да я видим следващата година", завърши директорката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 млн. лева ще иска община Монтана от държавата за щетите от наводненията
15 млн. лева ще иска община Монтана от държавата за щетите от наводненията
Президентът назначи Гълъб Донев за началник на кабинета си, а министри от служебния кабинет за съветници
Президентът назначи Гълъб Донев за началник на кабинета си, а министри от служебния кабинет за съветници