НОВИНИ

"Референдум": Кое крие по-голям риск за икономиката - нестабилно правителство или нови избори?

живо референдум 525 искат сформира правителство макар компромиси
bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 28.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде ли приета актуализацията на бюджета? Какви са нагласите на хората към евентуални нови избори или пък към ново управление в рамките на този парламент - отговорите в "Референдум".

По темата в студиото дискутираха: Красимир Дачев от БТПП, Ваня Григорова от КТ "Подкрепа", Мария Минчева от БСК и Любослав Костов от КНСБ.

52,5% от българите предпочитат да се сформира правителство в този парламент, макар и с компромиси. 42% искат да се отиде на нови избори. Това сочи изследване на "Алфа рисърч", направено специално за предаването.

На въпроса: В кои области инфлацията Ви засяга най-силно (анкетираните са давали до три отговора), най-посочваните са храните и стоките от първа необходимост, горивата и транспорта, както и битовите сметки.

На въпрос как се справят с кризата и повишаването на цените, повече от 50% са отговорили, че спестяват колкото се може повече, срещу 47,8%, които си купуват всичко, което могат да си позволят.

За 73,5% от анкетираните политическите проблеми задълбочават икономическата криза още повече, докато едва 25,7 на сто смятат, че икономическите проблеми у нас са вследствие на глобалната криза.

В коя ситуация рисковете за българската икономика са по-големи - мненията са почти изравнени. 48,8% смятат, че е по-опасно да се отиде на предсрочни избори. Също почти толкова смятат, че по-големият риск е сегашният парламент да излъчи ново, но нестабилно правителство.

Цялото предаване можете да гледате ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков: Трябва да победим Литва и да докажем, че баскетболът в България е на добро ниво
Везенков: Трябва да победим Литва и да докажем, че баскетболът в България е на добро ниво
Каква е причината за тежката катастрофа в Кресненското дефиле?
Каква е причината за тежката катастрофа в Кресненското дефиле?