НОВИНИ

Надал e свалил 4 килограма от 5-сетовата битката с Шаповалов

надал свалил килограма сетовата битката шаповалов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 26.01.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Рафел Надал Карлос Моя разкри, че левичарят от Майорка е загубил четири килограма по време на мача с Денис Шаповалов от четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия.

Испанецът имаше преднина от два сета срещу канадеца, но допусна изравняване на резултата, като дори бе близо до това да загуби срещата, но в решаващия пети сет успя да намери своя ритъм и да го спечели.

Срещата бе белязана от огромен скандал, след като Шаповалов обвини съдията Карлос Бернардес в корупция и пристрастно отсъждане в полза на световния №6.

"Беше преживял изключителна дехидратация, след мача разбрахме, че е загубил четири килограма. Добре е, че ще има един ден допълнителна почивка. Вярвам, че той ще бъде 100 процента възстановен за полуфиналите. Имахме големи съмнения след края на втория сет. Играта на Рафа се влоши, защото той е получи топлинен удар. Беше мъртъв и се случи чудо. Не очаквах да спечелим", коментира Моя.

"Той е много по-добре, отколкото преди два месеца. Не мисля, че дори и в най-оптимистичния сценарий сме вярвали, че това може да се случи", допълни треньорът на Надал.

Полуфиналите в мъжката схема на турнира ще се играят в петък, когато Надал ще се изправи срещу италианеца Матео Беретини.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС изслуша извънредно Кирил Петков и министри за напрежението Русия-НАТО
НС изслуша извънредно Кирил Петков и министри за напрежението Русия-НАТО
Атанас Славов, ДБ: Необходимо е увеличаване на бюджета за отбрана
Атанас Славов, ДБ: Необходимо е увеличаване на бюджета за отбрана