НОВИНИ

Необичайно топло: Максималните температури ще са между 21° и 26° днес

необичайно топло максималните температури 21deg 26deg
bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 24.10.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В сутрешните часове на места в равнините и около водните басейни ще има мъгли и там температурите следобед ще бъдат малко по-ниски. Ще бъде почти тихо и предимно слънчево.

Около и след обяд от северозапад ще се появи разкъсана средна и висока облачност.
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, но ще се понижава.

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има мъгли. Ще е почти тихо с максимални температури между 22° и 25°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 15°.

През нощта срещу неделя облачността ще се увеличи. В неделя ще преобладава облачно време, а на места в Западна и Централна България ще превалява дъжд.

През нощта срещу понеделник валежите ще продължат на изток, а на запад ще спират. Дневните температури ще се понижат, но в източните райони, където през по-голямата част от деня ще е без валежи и с южен вятър, ще останат все още над 20°. В понеделник и в източните райони валежите ще спрат, а до вечерта и облачността от запад на изток ще се разкъса и ще намалее.

Във вторник ще е предимно слънчево, но сутринта на места в източните райони, в затворените котловини и по поречието на Дунав ще има условия за мъгли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1589 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 9831 теста
1589 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 9831 теста
Служителите на РЗИ-София: Вече седми месец сме активно ангажирани и преуморени
Служителите на РЗИ-София: Вече седми месец сме активно ангажирани и преуморени