НОВИНИ

Нинова призова за актуалзиация на държавния бюджет

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:04, 04.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:59 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова за актуализация на бюджета. Според нея парите, които премиерът Борисов отпусна за повишаване на заплатите на работещите в администрацията, трябва да се одобрят от Народното събрание чрез актуализация на държавния бюджет. Нинова посочи, че БСП също има предложения за повишаване на доходите.

Корнелия Нинова е съгласна, че заплатите в някои служби в администрацията са много ниски и трябва да се повишат, но не приема начина, по който го прави премиерът Борисов.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Този подход на финансова политика ни е познат от Борисов. Винаги когато е притиснат от обстоятелства, от протести той развързва кесията, тръгва с джипа, раздава пари,мислейки че по този начин тушира общественото напрежение. Това се внася в парламента, когато претендираме да сме парламентарна република.

Корнелия Нинова официално обяви, че се включва в предизборната надпревара за пряк избор на лидер на БСП. За свой заместник, докато е в кампания, определя Владимир Москов - зам.-председател на БСП, седми мандат кмет на Гоце Делчев, човек с богат организационен опит.

Нинова призова хората от вътрешната опозиция, които критикуват работата и политиката й,също да се включат в надпреварата.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Да решим този спор по единствения демократичен начин,който ни предстои в момента, това е прекият избор. Например, другарите Георги Гергов, Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, които имат номинации за председател, ги призовавам да излязат с алтернативна програма, с алтернативна визия и да се явят пред партията и каквото народът реши.

Нинова каза също, че не приема един от основните й съперници за лидерския пост Кирил Добрев като алтернатива, защото доскоро заедно са прокарвали политиките на партията. Гласуването за лидер на БСП ще бъде на 12 септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ ще проведе Национална конференция на 5 август
ГЕРБ ще проведе Национална конференция на 5 август
Извънредна мярка "Сovid-19" за земеделските стопани. Кандидатстването започва от 19 август
Извънредна мярка "Сovid-19" за земеделските стопани. Кандидатстването започва от 19 август