НОВИНИ

От специалните ни пратеници: Преди ключовата среща между Байдън и Путин

Александър Марков
от Александър Марков
18:25, 15.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
САЩ
Слушай новината

Светът е в очакване на първата среща между Джо Байдън и Владимир Путин. Лидерите на Съединените щати и на Русия ще разговарят за първи път в Женева.

Джо Байдън пристига в Женева от Брюксел, след като участва във форумите на Г-7, на НАТО и ЕС. Утрешната срещата е натоварена с огромни очаквания, ще я следят 3000 журналисти.

Стабилизиране на отношенията, мерки за ограничаване на нестабилността между двете страни, опит за установяване на директен контакт между Москва и Вашингтон и известен брой малки договорености - такива са очакванията към утрешната първа среща на високо ниво между САЩ и Русия в лицето на Джо Байдън и Владимир Путин.

Двамата лидери ще разговарят за първи път в качеството им на президент и по широк кръг въпроси според информация на Белия дом и Кремъл това са стратегическата стабилност, мерки за ограничаване на ядрените въоръжения, възможност за размяна на затворници, мерките за борба с пандемията и климатичните промени.

Очаква се да разберем дали ще обсъждат Украйна, Беларус и действията срещу руски опозиционни активисти и твърденията за руски хакерски атаки по американска инфраструктура, както и за намеса на Русия в изборите през 2016 и 2020 г.

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ НА СРЕЩАТА БАЙДЪН-ПУТИН - СЛЕДЕТЕ ПО БНТ1 ИЛИ НА BNTNEWS.BG ОТ СПЕЦИАЛНИТЕ НИ ПРАТЕНИЦИ В ЖЕНЕВА АЛЕКСАНДЪР МАРКОВ И ВЛАДИМИР БОГДАНСКИ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Проблемите в енергетиката създават рискове за сектора, икономиката и хората
Радев: Проблемите в енергетиката създават рискове за сектора, икономиката и хората
УЕФА разследва Арнаутович за обида срещу играч на Северна Македония
УЕФА разследва Арнаутович за обида срещу играч на Северна Македония