НОВИНИ

Откриха убита жена в столичния кв. "Бенковски", задържаха извършителя

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:21, 10.04.2021 (обновена)
Чете се за: 01:25 мин.
Криминално
Слушай новината

Поредна жертва на домашно насилие. 46-годишна жена е пребита до смърт от мъжа, с когото живеела. Жената е намерена мъртва на 8 април сутринта.

Съдебните медици са установили множество наранявания по цялото тяло. Според заключенията им травмите са причинени от множество удари, най-вероятно нанесени с юмрук и ритници.

Разпитани са най-близките роднини на Мария, както и нейни колежки. Свидетелите разказали, че жената често била малтретирана от мъжа, с когото живеела. В два от случаите след нанесен побой Мария е била със счупени ръце, но отказала да подаде жалба.

Жената е била подлагана и на психически тормоз. Мъжът, който я е малтретирал, ѝ е вменявал чувство за вина. Той е задържан и му е повдигнато обвинение. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за него. Той е на 56 години.

През миналата година 25 жени са били убити от своите настоящи или бивши партньори. Всички случаи са сходни с този на Мария, жертвите не са подавали сигнали и са понасяли системното насилие и брутални побои, защото са се чувствали виновни пред насилниците си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Благоевград спря тайно празненство
Полицията в Благоевград спря тайно празненство
И Дейвид Фишеров с медал от европейското по вдигане на тежести
И Дейвид Фишеров с медал от европейското по вдигане на тежести